Asos

by Rickard Hernell

ASOS är ett engelskt online butik inom mode och kosmetik. Företaget startade år 2000 i London och inriktade sig främst mot undgomar och yngre vuxna.

ASOS saluför idag över 850 olika varumärken inom kläder och accessoarer med försäljning i 196 länder. De har distributionscenter och lager i England, USA och Europa.

Ursprunglingen stod ASOS för AsSeenOnScreen då affärsiden var att sälja det som du kunde se på film och TV. De sålde kläder som till exemplel skådespelare hade i kända filmer. Som till exempel Brad Pitts röda läderjacka i filmen Fight Club från 1999. Med tiden och utveckling av affärsidén ändrats och förkortningen har förkortningen tappat den betydelsen.

Företaget är publikt företag på London börsen och den största ägaren idag är det danska Bestseller A/S.

ASOS Sverige

Sedan 2018 finns det en svensk hemsida som riktar sig till svenska marknaden. Det finns ett helt svenskt team som jobbar för ASOS Sverige. Lansering i Sverige har varit lyckad och intressant är att ASOS Sweden är idag större i omsättning än Amazon Sverige.

ASOS kundtjänst är online med live chatt så det går inte att ringa direkt om du vill ha hjälp ASOS kontakt.

Rabatter

Företaget har ofta förmånliga erbjudande och system med rabattkod som finns tillgängliga online med rabattkoder att ladda ner samt att även studenter har 10% studentrabatt.

ASOS leveranstid till Sverige är allt från en till några dagar då det skickas från lagret utanför Berlin.

Storlekar

Handla online är inte alltid lätt men om du till exempel köper en ASOS klänning finns det en utförlig guide men olika mått på kroppen, och likaså en omräkningstabell för olika måttsystem. Eftersom vi alla är skapta olika med olika former finns det olika storlekar för olika kroppstyper som till exempel ASOS tall, petit, Curve eller mammakläder.

Accessoarer, skor och smink är även stor del av sortimentet och de senare åren innan jul säljs det en adventskalender i begränsad upplaga. ASOS har en för både män och kvinnor med 24 dagar ansikts- och kroppsvårds produkter, en för varje dag.

Retur ASOS

Alla köp online hos ASOS har du har upp till 28 dagar att returnera dina varor och ASOS strävar att betala tillbaka pengarna inom 14 dagar från det anlänt. För returer ska produkten vara i originalskick och oanvända samt kosmetik och hudvårdsartiklar får inte ha bruten försegling.

Marketplace

ASOS Marketplace är en separat hemsida och affärsverksamhet men med samma ägare. Marketplace är en separat verksamhet men som en yngre syster till vanliga ASOS. ASOS Marketplace säljer nya heta märken, vintage kläder och från indie butiker och även utvalda second hand och retro kläder till låga priser.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy