Benjamins recept från TV inspirerar

by Jakob Holmgren
PASTA1

Programmet Benjamin´s med popartisten, tillika matentusiasten Benjamin Ingrosso har de senaste åren varit ett av de absolut mest sedda programmen under vardagskvällar i televisionen.

Att Benjamin är minst lika entusiastisk när det gäller mat som musik har nog inte kunnat undgå någon. Matlagningen, som oftast bygger på italienska maträtter får ta stor plats i programmet, även om det lämnas utrymme för musik och prat också.

Snabba fakta om Benjamin´s och recepten

Vad?Benjamin´s är ett matlagningsprogram lett av Benjamin Ingrosso
När?Under nya säsongen 2023, sänds programmet på torsdagkvällar
Vad lagas?Italiensk mat. I varje program bjuds på förrätt, huvudrätt och efterrätt
Hur många?Två säsonger har det blivit och våren 2023 kommer den tredje

Benjamin Ingrossos recept på pasta.

Pasta hör till Benjamin Ingrossos klara favoriter. Speciellt uppskattat verkar Benjamin Ingrossos recept på carbonara vara. Benjamin är noga med att ha bra råvaror och att tillagningen skall följa italienska traditioner. Benjamins recept på carbonara går att ladda ner från TV4:s hemsida.

Även om familjen Wahlgren/Ingrosso är duktiga artister och skådespelare, syns det tydligt att Benjamins matintresse är genuint. Till programmet bjuder Benjamin in artistkollegor, men ett antal gånger har någon av gästerna varit en känd kock från någon av stjärnkrogarna.

Det är tydligt att Benjamin är intresserad av mat på djupet och tar till sig av alla tips och trix han får av kockarna som kommer på besök. Benjamin lägger verkligen ned både själ och hjärta i sin matlagning på ett sätt som verkligen uttrycker passion för det italienska köket och dess kokkonst. Matlagningen varvas med att Benjamin och kvällens gäster äter och samtalar om maträtterna.

Benjamin Ingrossos recept, fyller snart nog för en hel kokbok

Benjamin Ingrosso, inte Wahlgren, har snart recept nog för att ge ut en egen kokbok, och den kanske kommer, vem vet. Många kända kockar som medverkat i TV har ju därefter också gjort karriär som kokboksförfattare. Recepten Benjamin ger sig på är dessutom av en rimlig svårighetsgrad, så de borde inte avskräcka allt för mycket.

Utöver pasta carbonara har Benjamin Ingrosso även ett grymt recept på hamburgare. Hamburgarna är tillagade enligt konstens alla regler med ett antal goda och smakrika tillbehör.

Eller vad sägs om hamburgare med silverlök, saltgurka och cheddarost? Benjamin själv slår ett slag för att göra burgarna på riktig högrevsfärs med hög fetthalt.

Benjamin´s är verkligen ett energirikt TV-program. Mellan matlagningen sjunger även Benjamin med de artister som gästar honom i programmet. Detta har redan lett till ett par rejäla hits. Bland annat Benjamins och Harpos gemensamma tolkning av Harpos gamla hit “Moviestar”.

Hitta Benjamin Ingrossos recept på nätet.

Om du letar efter Benjamin Ingrossos recept på nätet så gäller det att googla rätt. Undvik googlingar som “benjamin wahlgren pasta recept” eller “benjamin wahlgren carbonara recept” Även om Benjamins mamma är Pernilla Wahlgren, så har Benjamin och hans syster Bianca valt att ta sin pappas efternamn, Ingrosso.

Även om en googling som “italien pasta recept benjamin wahlgren” kan leda dig rätt, så bör du få med Benjamin Ingrosso i din sökning. Då kommer du snart att hitta mängder med underbara recept, som alla bidragit till att göra Benjamins program på TV så populära.

Benjamin gör heller ingen hemlighet av att en av hans stora drömmar vid sidan av musiken, är att en dag få öppna en alldeles egen liten osteria eller trattoria någonstans i Stockholm, eller varför inte i Italien? Pappa Emilio är redan en etablerad krogägare med matställe på både Mallis och i Stockholm.

Andra Benjamin som figurerar på nätet

Benjamin Ingrosso är naturligtvis inte den ende Benjamin som figurerar på nätet. Benjamin heter även en israelisk politiker, dock heter han inte Ingrosso utan Netanyahu i efternamn. Gör du en googling på benjamin netanyahu recept erdogan, så får du inga recept på köttbullar eller liknande. Däremot kan du läsa en intressant artikel om att Israel och Turkiet gör försök att förbättra ländernas relationer.

Benjamin Ingrossos lättsamma matlagningsprogram som varvas med musik och prat, kan kanske få en och annan person som ännu inte fått upp ögonen för matlagning att haka på och börja intressera sig för mat.

Hade Benjamin inte varit så populär, hade han kanske uppfattats som lite lillgammal eller nördig, men nu blir det bara en del av hans charmiga personlighet. Och varför ska en ung kille under trettio inte få vara intresserad av matlagning?

Benjamins bästa recept:

  • Pasta carbonara
  • Smashed Potatoes
  • Pizza bianco Napoli
  • Benjamins ragu genovese

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy