STOFF&STIL blir Selfmade

by Rickard Hernell

Butiken STOFF OCH STIL, där du kan hitta allt du behöver inom tyger, garn, hobby och sybehör, har fått nytt namn. Samma gamla stil och stoff hittar du nu under namnet Selfmade. Du kan alltså fortfarande hitta alla dina gamla favoriter inom till exempel:

 • tyger
 • mönster
 • garn
 • sybehör

Detta och mer som du tidigare hittat hos Stoff och Stil finns i den nya onlinebutiken.

Uttryck dig kreativt genom din hobby

Som vuxen är det lätt att fastna i en rutin, där livet mest handlar om jobb och hushållssysslor. Det är då bra att skaffa en rolig hobby, någonting som både ger energi och hjälper dig att slappna av. Vilken hobby som passar just dig beror på hur du är som person. Många känner att de vill ha en hobby som är kreativ.

Att få uttrycka sig kreativt är inte bara roligt. Det minskar dessutom din stressnivå, och kan öka ditt självförtroende. För dig som känner att du vill ägna dig åt någonting kreativt och skapande finns till exempel olika typer av textilarbete. Sömnad, stickning, etcetera är mycket populärt. Det finns en oändlig variation av projekt, mönster och produkter att välja bland.

Om du väljer någon form av textilarbete som hobby får du inte bara många timmar av underhållning, du får dessutom förmågan att göra dina egna klädesplagg, accessoarer, inredningsartiklar, eller vad du än väljer att skapa.

Hitta inspiration för dina projekt

På Selfmades hemsida kan du hitta inspiration för dina hobbyprojekt. Där finns till exempel en interaktiv katalog av olika idéer och kollektioner du kan dra inspiration från. Här kan du till exempel hitta:

 • Baskatalogen, med hela utbudet av tyger.
 • En mönsterkatalog, som innehåller alla mönster du hittar hos Selfmade.
 • Årets idébok, med nya tips och inspiration.
 • En REA-katalog som ger översikt över varor på nedsatt pris.

Inför sommarsäsongen kan du hitta inspiration för att själv skapa somriga plagg och tillbehör. Sy din egen sommarklänning, en hatt som skyddar dig från solen, eller en rymlig väska för sommarutflykter. Gör det lätt för dig själv och hitta allt du behöver till sömnadsprojektet i samma tygbutik.

Hitta vägledning för dina nya projekt

För dig som känner att du behöver lite mer vägledning när du ska ta dig an ett nytt projekt finns som tur är hjälp att få. Du kan hitta många tips och tricks på Selfmades hemsidas online workshopsområde. Där finns till exempel instruktioner för hur du kan göra dina egna smycken, fixa snygga dekorationer till ditt hem, och olika projekt du kan göra med textilfärg.

Selfmades butiker anordnar dessutom regelbundet olika workshops. Dessa workshops har olika teman, från sömnad till hobby DIY. Du kan anmäla dig till de workshops du tycker verkar spännande genom att klicka direkt på bokningslänken eller också genom att mejla butiken som håller den.

Stoff o Stil erbjuder också gratis mönster du kan utforska och använda. Där finns till exempel:

 • Stickmönster. Hitta mönster för kläder, accessoarer, gosedjur och mer. Där finns mönster som passar för nybörjare såväl som erfarna stickare.
 • Målarmönster. Här finns fina mönster att skriva ut och färglägga, från enkla till komplicerade.
 • Broderimallar. Hitta mallar som hjälper dig att brodera fåglar, blommor, med mera.

Tänk på miljön när du handlar

När du handlar det du behöver för din hobby är det viktigt att du tänker på vilken inverkan ditt val av produkter har på miljön. Vid framställning av textilier och sytillbehör används ofta kemikalier som är skadliga för miljön. Det är bra både för dig och för miljön om du kan hitta produkter som är framställda med hjälp av mer skonsamma kemikalier. Välj om möjligt ekologiskt.

Det finns också risk för att de som arbetar med produktionen av varor utnyttjas och behandlas illa. Försök därför se till att de produkter du köper är tillverkade med goda arbetsvillkor för alla som arbetat i produktionskedjan, och inte är tillverkade med hjälp av tvångs- eller barnarbete.

StoffochStil har sin egen serie av ekologiska produkter, som går under namnet ORGANIC. Sortimentet består av sytråd, garn och metervaror, som är framställda på ett sätt som är skonsamt för miljön. Alla produkter inom serien ORGANIC uppfyller de högsta internationella kraven när det gäller miljöhänsyn och hänsyn till sociala förhållanden under tillverkningen.

Hos Selfmade kan du också handla i butik

Om du vill göra det lätt för dig är det oftast enklast att handla online. På hemsidan får du snabbt en överblick över hela sortimentet, och kan söka efter det du behöver på till exempel pris eller popularitet. Det är dessutom alltid bekvämt att kunna handla hemifrån.

Däremot känner många att de får mer inspiration av att kunna se och röra olika material och hjälpmedel i verkligheten. Om du hellre vill se de olika produkterna från Self made i verkligheten kan du hitta fysiska butiker på följande platser:

 • Stockholm
 • Malmö
 • Göteborg
 • Västerås

Kom in och låt dig bli inspirerad!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy