Hur mycket är en bitcoin värd?

by Jakob Holmgren
CRYPTO

När bitcoin lanserades år 2009 var den inte värd något alls och det dröjde många år innan värdet skulle stiga till den nivån den ligger på idag. Det finns en klassisk historia om en man som år 2010 köpte två pizzor för 100 000 bitcoin. –Vad är problemet med det, kanske du frågar dig själv? Idag hade de varit värda flera miljoner kronor. Ja, du läste rätt. 

Om du googlar “hur mycket är en bitcoin värd” kommer du direkt till en graf där du kan se hur mycket din bitcoin är värd idag.  Värdet ligger på cirka 200 000 kronor per bitcoin. Återigen – ja, du läste rätt. 

Värde på bitcoin historiskt

Värdet har under åren gått både upp och ner för bitcoin, precis som mycket annat. 

  • Hur mycket är en bitcoin värd 2019? År 2019 var en bitcoin värd 213 680,75 svenska kronor. 
  • Hur mycket har en bitcoin varit värd som mest? Som mest har bitcoin varit värd 644 489,99 svenska kronor. Det innebär alltså att om mannen som köpte pizza istället hade behållit sina hundra tusen bitcoin hade han kunnat sälja dem och få 6 448 999 000 kronor. Det är ungefär sex och en halv miljard svenska kronor. 

De flesta som äger bitcoin äger inte en hel, eftersom värdet är så högt. Man kan idag köpa småbitar av bitcoin, eller procentenheter. En millibitcoin, förkortat mBTC, är 0,001 bitcoin. Det känns kanske som ett mer överkomligt pris, om du inte är sugen på att köpa en hel bitcoin?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy