Hur mycket kostar en Tesla i Sverige? 

by Jakob Holmgren
TESLA

Under det senaste decenniet har Tesla blivit en ikon inom bilindustrin. Från 3:an till X, var och en av Tesla-modellerna utmärker sig på sitt sätt.

Tesla-bilar är en av de mest eftertraktade bilarna på marknaden idag. Model S, Model X samt Model 3 är de tre tillgängliga Tesla-modellerna och var och en kommer med sina tillhörande utgifter.

Så hur mycket kostar en Tesla i dagsläget? I den här artikeln bryter vi ner hur den verkliga kostnaden för att äga en Tesla kan se ut. 

Hur mycket kostar det att äga de olika Tesla-modellerna?

Så hur mycket ska du betala för en ny Tesla år 2022?

Tesla-bilar är dyra fordon. Den enklaste modellen, Model S, kostar runt 680 000 kronor medan den mest avancerade modellen kostar runt 1 400 000 kronor. Model X kostar mellan 850 000 och 1 550 000 kronor. Priset för Model 3 ligger på runt 350 000 kronor för den mest grundläggande versionen. Den billigaste versionen av Model Y kostar runt 600 000 kronor.

Tesla Cybertruck förväntas börja säljas år 2023. Därför finns inga prisuppgifter tillgängliga ännu.

Ju bättre batteri, desto snabbare bil som du också kan köra längre. För det bästa batteriet, eller några av de mer välkända funktionerna som automatiserad körning, måste du såklart betala extra.

Startpriset för de olika Tesla-modellerna är alltså:

  • Model S: runt 680 000 kr
  • Model X: mellan 850 000 – 1 550 000 kr
  • Model Y: runt 600 000 kr
  • Model 3: runt 350 000 kr

Hur mycket kostar det att ladda en Tesla?

Som med alla elbilar är det billigare att tanka en Tesla än en vanlig bil.

Eftersom det är en eldriven bil behöver du inte längre köpa bensin för att ta dig runt när du äger en Tesla. Med det sagt är det inte heller gratis att tanka bilen – att ladda en Tesla kräver en hel del energi. Så kommer elräkningen att vara mindre eller mer än gasräkningen?

I genomsnitt kostar en Tesla Model S 2 kr per mil, vilket blir en årlig bränslekostnad av runt 3 000 kr om man kör 1 500 mil per år.

Hur mycket kostar det att leasa en Tesla?

Du måste lägga en hel del pengar på att leasa en Tesla. När du leasar kommer du att behöva lägga minst några tusen kronor vid undertecknandet av kontraktet på grund av försäljningsskatter och leveransavgifter.

På lång sikt är det alltså billigare att äga en egen bil.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy