Koh Phangan – äkta thairestaurang på Södermalm

by simon

När det gäller att äta ute i Stockholm handlar det inte bara om nordiska rätter. Nästan hela världens kök är representerade på Stockholms kulinariska scen; italienska, japanska, grekiska, amerikanska, franska, indiska, sydamerikanska osv. Ett av de mest populära är det thailändska köket. Thailand har länge varit det främsta turistmålet för svenskar och på grund av detta har det skett ett hälsosamt utbyte av kultur och folk mellan de två länderna.

Snabbfakta om restaurang Koh Phangan

KökThailändskt
OrterStockholm (Söder- och Östermalm), Uppsala
InteriörKreativ, färgstark
Boka bordMöjligheten finns

Upplevelsen: Koh Phangan Södermalm

Det finns thailändska restauranger över hela Stockholms stad. Låt oss nu upptäcka en av de populäraste thairestaurangerna i Sverige, Koh Phangan. Efter en promenad runt Scenkonstmuseet kommer du till restaurang Koh Phangan och kan ta en trevlig paus här. Visst, du kan boka bord i förväg, med om du kommer förbi en lugn vardagseftermiddag kan du säkert hitta ett bord ändå.

Ignorera de andra restaurangerna på Söder och upptäck den thailändska menyn på Koh Phangan. Det är dags att koppla av och prova thailändska sallader eller currys. Enligt besökarnas åsikter är personalen glad och trevlig. Läckra öl är det rätta valet till maten.

Det är lätt att hitta det här stället tack vare dess centrala läge. Gästerna tycker att servicen är snabb här. Dessutom rekommenderar kunderna den här restaurangen på grund av överkomliga priser. Du kommer definitivt att gilla den fridfulla atmosfären och den fina inredningen.

Nu vi vi var den ursprungliga restaurangen ligger. Men Koh Phangan finns även på andra ställen. Här en en lista över var du kan besöka din närmaste Koh Phangan-restaurang:

  • Koh Phangan Södermalm – Skånegatan 57, Stockholm
  • Koh Phangan Östermalm – Nybrogatan 8, Stockholm
  • Koh Phangan Uppsala – Fyristorg 2, Uppsala

Koh Phangan Östermalm och Södermalm

Koh Phangans motto är ”same, same, but different”. Stockholmarna har strömmat hit i åratal, inte bara för god och billig thailändsk mat utan även för stämningen. Restaurangen är inredd precis som en strandrestaurang på en ö i Thailand med blinkande lampor, ljusa färger och kreativ bambuinredning. Detta är förmodligen så långt från nordisk minimalism man kan komma, vilket förmodligen är anledningen till att svenskar tycker att det är så exotiskt.

Den ursprungliga restaurangen ligger i stadsdelen Södermalm. De har dock nyligen öppnat på ett andra ställe i stadsdelen Östermalm. De brukade inte ta emot bordsbokningar, bara drop-in gäster, men har nyligen bytt ägare och nu tar de emot bordsbokningar.

Ett annat roligt alternativ för thailändsk mat i Stockholm är Thai Boat. Detta är en riktig båt som ligger förtöjd längs Södermalms södra strandpromenad. Här hittar du färre blinkande lampor än på Koh Phangan, men den har ändå en smak av autenticitet med sin egen konstgjorda strand i anslutning till baren. Under somrarna kommer stockholmare hit för att sätta fötterna i sanden, dricka cocktails och återuppleva sin senaste semester i Thailand.

Koh Phangan Uppsala

Rakt bredvid Upplandsmuseet på Fyristorg i Uppsala ligger Restaurang Koh Phangan. Om du aldrig har kommit i kontakt med det thailändska köket bör du boka ett bord här och prova menyn på den här restaurangen. Restaurang Koh Phangan stoltserar med fint tillagad curry, fisk och chili. Gå inte därifrån utan att smaka på god thailändsk glass, speciellt den med kokossmak. God latte är bland de mest populära dryckerna på det här stället.

Ön Koh Phangan, Thailand

Koh Phangan (även stavat Ko Pha-Ngan) är Thailands femte största ö och en av de vackraste och vildaste. Phangan ligger 70 km från fastlandet och bara 12 km från Koh Samui. Ön har ingen flygplats utan är starkt beroende av färjor från fastlandet och Koh Samui för att transportera besökare.

Ön är känd för sin frodiga tropiska djungelinteriör, många idylliska, långa, vita sandstränder och över 20 närliggande dykplatser. De viktigaste landstigningsplatserna är Thongsala och Haad Rin, där det finns gott om bankomater och banker. Koh Phangans främsta berömmelse är dess legendariska Full Moon Party och Black Moon Party där fullmånefesten lockar mellan 10 000 och 30 000 festdeltagare under nyårsafton.

Den södra delen av Thailand är känd för sin mer kryddiga smak och användningen av kokosnötter. Den är påverkad av Indonesien och Malaysia och du kommer att hitta fler fiskrätter här eftersom vi är mycket nära havet. Även om Koh Phangan ligger i söder kan du även hitta nordliga rätter här som khao soi, en kryddig men söt nudelsoppa.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy