Hotell Höga Kusten – en fin vistelse i vacker natur

by Jakob Holmgren
HOTELLLLLLL2

Höga Kusten är ett vackert område i Ångermanland med flera olika turistmål som år 2000 blev märkt som världsarv. I söder inleds området med Högakustenbron som går över Ångermanälven, och med utsikt över detta finns Hotell Höga Kusten. För den som är intresserad av den vackra naturen på Höga Kusten och vill ha guldkant på tillvaron är det här rätt plats att bo på.

Snabbfakta om Hotell Höga Kusten

PlatsMellan Sundsvall och Örnsköldsvik, cirka 25 km norr om Härnösand
ErbjuderRestaurang, konferens, vacker utsikt, provningar, underhållning, m.m.
Intressant faktumSveriges första vindkraftsdrivna hotell
Turism i närhetenNorrfällsviken, Skuleberget, Skuleskogen, Ulvöarna, Höga Kustens kuststräckor, m.m.
VDMats Löfroth

Hotell Höga Kusten erbjuder allt från spa till vinprovning

Hotell Höga Kusten är ett fint hotell med vacker utsikt över den stora Högakustenbron. Oavsett årstid finns det ett vackert landskap runt omkring med fina solnedgångar över vattnet. På Hotell Höga Kusten kan du välja mellan några olika typer av rum, alla med utsikt över älven. Rummen som finns att välja mellan är:

 • Dubbelrum
 • Enkelrum
 • Dubbelrum eller enkelrum med terrass
 • Dubbelrum med terrass och queensize-säng
 • Hundtillåtet dubbelrum med terrass
 • Handikappanpassat dubbelrum
 • Handikappanpassat dubbelrum med terrass

Alla rummen går att boka på hotellets hemsida. 

Hotell Höga Kusten erbjuder många olika evenemang

För att göra vistelsen extra speciell kan man också ta en titt i kalendariet och boka in något av de datum då det finns evenemang på hotellet. Det kan vara allt från stand-up, whiskyprovning, vinprovning och olika temaweekends. Det finns också möjlighet att boka några olika paket där aktiviteter också ingår i priset.

För den som vill ha en avslappnande helg finns exempelvis ett paket med lugn och ro-weekend. Till hotellvistelsen kan man också lägga till ett par timmar i relaxavdelningen där det finns en spamassagepool och bastu. Vill man istället vara aktiv finns det bland annat vandringspaket och golfpaket. Det går alltså att hitta något för alla.

Hotell Höga Kusten har en fin restaurang

Hotellet har såklart också en restaurang med samma fina utsikt som rummen. Köket har öppet under både lunch och middag alla dagar i veckan och erbjuder en fin meny med något för alla. Det finns förrätter, varmrätter och desserter och hotellet erbjuder allt från högrevsburgare och pasta till råbiff och lammytterfilé. Dessutom finns det en barnmeny för alla upp till 12 år. 

Under jul kan man också avnjuta ett julbord på Hotell Höga Kusten, både under lunchtid och middagstid. Julbordet och den vanliga middagen kan man såklart boka i förväg. För den som känner att det är jobbigt att laga en massa mat till julafton kan man också beställa en jultallrik för upphämtning. 

Hotell Höga Kusten – nära till och från turism

Hotell Höga Kusten är ett utmärkt ställe att bo på för den som vill ha en fin semester i vacker, svensk skärgård. Det speciella med platsen är att den senaste istiden har medfört en landhöjning som resulterat i höga klippor. År 2000 blev området mellan Högakustenbron och Örnsköldsvik utsett till ett världsarv. 

På Höga Kusten finns mycket att se, och med en bil tar man sig enkelt mellan de olika platserna. Några av de populäraste sevärdheterna är:

 • Rotsidan – en kuststräcka med kilometervis av plana klipphällar som man kan vandra längs
 • Slåttdalsskrevan – en häftig bergsskreva som man tar sig till via en vandring över Slåttdalsberget eller genom Skuleskogens nationalpark
 • Norrfällsviken – ett av många vackra fiskelägen på Höga Kusten
 • Skuleberget – här kan man klättra med ViaFerrata, åka linbana eller vandra någon av lederna upp på toppen där det finns en våffelstuga och fantastisk utsikt
 • Ulvön – en mysig ö med fiskeläge dit det går linjetrafik under somrarna

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy