De stora fördelarna med en elskooter

by Rickard Hernell
Hitta din elsparkcykel

Sedan elsparkcyklarna presenterades för några år sedan i Sverige har de fått både bu och bä. Detta för att slarviga människor ställt dem lite överallt och att de sedan fått skäll för att vara en miljöbov på grund av detta. Men en bra elskooter kan också ha väldigt många fördelar.

Hemsidan elsparkcykeln.se har ett stort elsparkcykel test där ni kan se årets bästa modeller.

Några av de stora fördelarna med en elskooter

Lätt att ta sig till nya platser

För turister har elsparkcyklar varit en väldigt stor fördel. I en stor stad som till exempel Stockholm ger en elskooter en helt ny möjlighet att ta sig runt i den stora staden snabbare. Om man till exempel tycker att det är lite klurigt med att lära sig ett nytt tunnelbanesystem när man är på besök i en ny och stor stad kan en elskooter vara perfekt. När du hittar närmaste hyrbara elsparkcykel kan du bara slå på GPSen på telefonen och sedan ta dig dit du vill. Du vet den där platsen som bussen stannar långt bort ifrån och tunnelbanan inte ens åker till.

Lätt att ta sig till ditt jobb när du vill

Lätt att ta sig till ditt jobb när du vill

Låt oss inse att en cykel, hur perfekt transportmedel det än må vara kan vara lite krånglig att ta sig fram och tillbaka till jobbet med. Speciellt om du måste cykla en lång väg eller åka upp och ner för backar. Här kan den bästa elsparkcykeln för ditt ändamål vara lösningen. Du kommer dessutom att spara tid på att du snabbare kommer fram, kanske till och med utan andan i halsen.

En undersökning från Seattle i USA visar också på att staden har mött sina transporteringsmål. Det visar sig att målet har blivit enklare att möta sedan fler och fler börjat använda elsparkcyklar.

Undersökningen visar också att med de vanliga sätten att resa, utan gång, cykel eller elsparkcykel, kunde exponera de resande för 60000 jobb. Med de små medlen inräknade var det 200000 fler jobb som kunde nås. Jämför i vårt elsparkcykel test.

Vilken elsparkcykel passar dig?

Så vad är du ute efter för typ av sparkcykel som passar just dig. Här är några exempel på elskootrar som kan vara lämpliga för din användning.

Du kanske har lite längre till jobbet. Då finns det även alternativ som är lite mer beståndskraftiga och byggda för lite tuffare behandling. Om du använder den mycket kan det vara bra att vara säker på att den håller i längden. Den är dessutom utrustad med en sadel som kan vara till stor hjälp om din pendlingsväg är lång.

Kanske är det Rull 2000wa 60v som är din bästa elscooter. Den kommer upp i 50 kilometer i timmen. Här bör du alltså tänka på att köra på anvisad plats. Med stora hjul på 26 cm i diameter håller du också lätt balansen tack vare hastigheten. Den kostar 19625 kronor men är absolut värd sitt pris i längden.

Här finns också bra val om du är ute efter något billigare och enklare. Kanske är din pendlingsväg inte lika lång om dagarna men du vill ändå kunna ta det lugnt till jobbet. Bäst elscooter för dig kanske är Rull Nitrox. Även den är utrustad med sadel. Med sin hastighet mellan 12-15km/h är den lättare att kontrollera och du kommer säkert fram till jobbet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy